AcasăMuntenegruRusia și Biserica Ortodoxă Rusă se implică în problemele interne ale Muntenegrului,...

Rusia și Biserica Ortodoxă Rusă se implică în problemele interne ale Muntenegrului, acuză președintele Milo Djukanovic

-

Președintele Muntenegrului, Milo Djukanovic, a acuzat din nou Rusia și Biserica Ortodoxă Rusă că încearcă să destabilizeze Muntenegru, în încercarea Moscovei de a-și satisface „ambițiile imperialiste”, prin intermediul Belgradului, care nu a renunțat la formarea „Serbiei Mari”.

Într-un comunicat dat publicității de serviciul de presă al Președinției Muntenegrului se menționează că, în pofida relațiilor tradiționale prietenești, „actuala putere din Rusia și conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse încearcă să destabilizeze Muntenegru și să-l abată de pe calea integrării europene” – relatează agenția Tanjug, citată de Rador.

Această declarație a președintelui muntenegrean a fost un răspuns la declarația mitropolitului Bisericii Ruse, Ilarion, care afirmase că acțiunile șefului statului muntenegrean „au provocat tensiuni în țară prin încercarea de a obstrucționa înscăunarea mitropolitului Muntenegrului și Litoralului Ioanikije, ceea ce este o rușine pentru Muntenegru”.

Cabinetul președintelui Muntenegrului a transmis că „declarația mitropolitului Ilarion și declarația anterioară a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, doar confirmă implicarea deschisă a Rusiei în problemele interne ale Muntenegrului”.

mai mult la  /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...